İşçi Mahkemesi Ne Kadar Sürer
Anayasamızda düzenlenen “Hak Arama Hürriyeti” ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde bulunan “Adil Yargılanma Hakkı” yargılamaların adil ve tarafsız bir şekilde yürütülmesine güvence sağlamaktadır. Ancak bir hakka ulaşmanın önemli olduğu kadar o hakka en kısa sürede ulaşmak da oldukça önemlidir. Uzun süren yargılamalar neticesinde birçok kişi mağdur olabilmektedir. Bu sebeple de yargılamaların en kısa sürede sonuçlandırılması gerekmektedir. Yakın zamanda ise bu konuda düzenleme yapılması yoluna gidilmiştir.
İş Mahkemesi Aşamaları
İş Mahkemeleri Kararları
İş Mahkemesi Yargıtay Süresi 2018
İş Mahkemesi Temyiz Sonucu Ne Kadar Sürer
23.06.2017 tarihli 3015 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak 01.09.2017 tarihinde yürürlüğe giren “Soruşturma, Kovuşturma veya Yargılama Hedef Sürelerinin Belirlenmesi ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” ile artık dava açılması halinde bu yargılamanın hangi süre içerisinde sonuçlandırılması gerektiği davacıya bildirilecektir.
İş Mahkemesi Aşamaları
İş Kanunundan doğan uyuşmazlıklar sebebiyle açılmak istenilen davalarda zorunlu arabuluculuk müessesi düzenlenmiştir. Tarafların öncelikle arabulucuya başvurması gerekmektedir. Arabulucu ile uyuşmazlığın çözülmesi halinde kısa bir süre içinde sorunlar ortadan kalkmış olacaktır. Ancak arabulucu görüşmeleri esnasında tarafların anlaşamaması halinde görüşme sonunda verilmiş olan uyuşmazlık tutanağı ile dava açılabilecektir.
İş Kanunundan doğan uyuşmazlıklar sebebi ile açılacak davalarda görevli mahkeme İş Mahkemeleridir.
İş Mahkemeleri Kararları
İş mahkemelerinde yapılacak yargılama sonucunda öncelikle kısa karar, kısa kararın ardından ise kararın tüm gerekçelerini belirtir bir gerekçeli karar verilecek olup bu karar taraflara tebliğ edilecektir.
İş mahkemelerinde kararların hangi süre içerisinde verileceğine dair kesin bir cevap vermek ne yazık ki doğru olmayacaktır. Özellikle her bir davanın içeriği ve niteliğine göre yargılama süresi değişkenlik gösterecektir. Yerel mahkemenin gerekçeli karar vererek taraflara tebliğ etme süresi dava konusuna, bilirkişiye başvurulup başvurulmayacağına, tebligat sürelerine ve mahkemenin yargı alanının iş yoğunluğuna bağlıdır.
İş Mahkemesi Yargıtay Süresi 2018
İş Mahkemelerinde görülmekte olan davalar hukuk davalarıdır. Bu sebeple yerel mahkeme kararlarına yönelik istinaf ve temyiz istemlerinde hukuk mahkemelerine göre düzenlenmiş olan istinaf ve temyiz süreleri uygulanacaktır.
İş mahkemelerinde temyiz ve istinaf süreleri gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 2 haftadır.
İş Mahkemesi Temyiz Sonucu Ne Kadar Sürer
İş Mahkemelerinde temyiz incelemesinin ne zaman sonuçlanacağına dair tarafımızca kesin bir süre verilmesi mümkün değildir. Dava dosyasına, dinlenen tanıklara, bilirkişi raporlarına, tarafların istemlerine, araştırılacak hususlara, dosya incelemesi yapan yerin iş yoğunluğuna göre temyiz kararının sonuçlanma süresi hakkında yorum yapılabilecek olup her dosya için bu süre değişkenlik gösterecektir.